​Fællesskab og podiepladser i Roskilde Cup

dato

Nyheden er fra HGI Bordtennis

Der var masser af god stemning, fremragende spil, og masser af podieplaceringer da HGI Hillerød Bordtennisklubs 22 spillere indtog Roskilde. 
 
Roskilde Kongrescenter lagde i weekenden 5. - 6. februar rammen om et velspillet Roskilde Cup, hvor Hillerøds bordtennis spillere var på podiet i alle Elite rækker som vi havde deltagere i. Herudover blev det også til podieplaceringer og flotte resultater i en lang række andre rækker.  
 
Henrik Kragh (far til Ludvig og Valdemar) havde sørget for at rammerne var i orden med en fælles Hillerød ‘lejr’ under stævnet med det medbragte HGI ‘banner’ som omdrejningspunkt. Denne samling af tropperne er rigtigt godt for det sociale og klubånden, hvorfor vi gerne vil rette en stor tak til Henrik for det. 
 
Magnus Lophavens far Kasper udtaler i den forbindelse efter stævnet:  
“Ud over den store klubtur til Aarhus, var dette det indtil videre bedste stævne rent socialt, som jeg har deltaget i. Der var fællesskabsfølelse, og der var fornemmelsen af, at vi tog ud som hold/klub”. 
 
Fra lejren var vore spillere i kamp fra tidlig morgen til sen aften begge dage, og vores klubtrøjer blev i den grad vist frem både under kampene, og ved præmieuddelingerne hvorfra følgende bør fremhæves: 
 
GULD 
William Beck – Junior Elite 
Dominykas Samuolis – Herre Klasse 1 
Nicolaj Cheng – Drenge D 
Magnus Lophaven - Åben C 
 
SØLV 
Peter Svenningsen – U21 Elite 
Albert Wolfsberg – Junior Elite 
William Beck – Herre Klasse 1 
Emil Thais Christesen – Drenge D 

BRONZE 
Peter Svenningsen – Herre Elite 
Dominykas Samuolis – U21 Elite 
Marcus A Jensen – Yngre Drenge Elite 
Anders Quistgaard-Leth - Åben A 
Anton Seerup - Åben C 
Magnus Lophaven – Junior B  
Magnus Lophaven – U21 B 
 
 
Kasper fremhæver William Beck og Peter Svenningsens imponerende indsats weekenden igennem, og der skal også rettes en kæmpe tak til jer begge på vegne af HGI Hillerød Bordtennisklub! Det er herligt at høre, at I uden tvivl var med til at vende flere truende HGI nederlag til vigtige sejre i stedet. 
Ud over at coache, opdaterede William og Peter i stor stil vores Facebooktråd med resultater og billeder, så vi andre der ikke havde mulighed for at være i hallerne, også havde mulighed for at følge Hillerøds spillere.  
Herudover havde vores klubbens coaches overskud til selv at give den gas, og spille sig på podiet i flere rækker. Fornemt! 

Magnus Lophaven coaches til sejr af Peter Svenningsen


I herrernes bedste række, Herre Elite, spillede Peter sig f.eks. flot igennem puljerne, og helt til semifinalen. Semifinalen mod den senere vinder Kim Nylander (Brønshøj) blev dog endestationen for Peters flotte indsats. 


Også i U21 Elite var Peter velspillende og nåede finalen, efter at have været i en ren Hillerød semifinale mod godt kæmpende unge Dominykas Samuolis. Peter bed også godt fra sig i finalen mod Radim Bako (Næstved) som endte til Radims fordel efter fem sæt. 
 
William var suverænt spillende, og i Junior Elite spillede han sig til en fem sæts finalesejr mod en lige så velspillende Albert Wolfsberg. Ingen af vore spillere havde tabt et sæt før de var oppe mod hinanden i Junior Elite finalen – fornemt! 


Endnu en ren HGI Hillerød Bordtennisklub finale opstod i den stærke Herre Klasse 1 række, hvor det blev Dominykas der spillede sig til sejren efter en fem sæts gyser mod William. 
 
Ud over i Drenge Elite, hvor Hillerød ikke var repræsenteret denne gang, endte vores spillere således på podiet i samtlige eliterækker, da også Marcus A Jensen flot vandt bronze i Yngre Drenge Elite i en alle-mod-alle pulje. 


 
Drenge D var endnu en række som endte med ren Hillerød kamp. Venneparret Emil Thais Christesen og Nicolaj Cheng, som i sidste måned sammen blev Østdanske Mestre i double, kunne sætte venskabet på prøve i en drømmefinale. Nicolaj trak her det længste strå og vandt finalen i fire sæt. 

Nicolaj Cheng og Emil Thais Christesen i finalen


Magnus Lophaven og Anton Seerup skal også fremhæves for altid god indsats og fight. Magnus vandt Åben C rækken efter en lang række af flotte sejre, I samme række blev Anton nr. 3.  


I U21B vandt Magnus Bronze efter nederlag i semifinalen til den senere stærke vinder Casper Nortoft (Virum), som Anton desværre allerede mødte i U21 B kvartfinalen. Også i Junior B vandt Magnus Bronze, virkelig flotte resultater af den unge mand. 
 
I de øvrige rækker må vi fremhæve Mikkel Holm som spillede sig ubesejret igennem puljen i Yngre Drenge C uden at tabe sæt, hvilket kvalificerede ham direkte til kvartfinalen - stærkt. 
 
Også i Yngre Drenge D var flere Hillerød spillere godt spillende i puljerne, og både Valdemar Kragh og Alexander Gammelbo spillede sig flot videre til cupturneringen. 

Ludvig Kragh kæmpede bravt men måtte lide nederlag i tætte sæt


Herudover fremhæver Kasper (som desværre ikke var tilstede hele weekenden hvorfor nogles gode indsatser måske ikke er nævnt her): God fight og kampe af Victor Gilberg og Ludvig Kragh samt Marcus Teubner (som vandt mange sæt) og Salahudin Shah. 
 
Der blev som nævnt meldt tilbage fra hallerne i Roskilde at stemningen var i top, og alle spillere fik nogle gode kampe hvor nogle naturligvis var mere udfordrende end andre. Der var dog vigtig kamp- og mentaltræning for alle vore spillere, og vi glæder os allerede til at følge jer alle i kamp igen. 

#BordtennisErSjovt
 


 
FACEBOOK 
Ud over Peter og Williams mange kommentarer i tråden på HGI Hillerød Bordtennisklubs Facebookside, vil vi også takke forældrene der var søde at lægge billeder og kommentarer op, de er virkelig værdifulde. 
 
FÆLLESSKAB OPFORDRING TIL VORE RUTINEREDE SPILLERE 
Et område hvor vi vil kunne blive endnu bedre, og få fællesskabsfølelsen endnu et niveau op, vil være hvis jer der er mere rutinerede stævnedeltagere, vil blive endnu mere opmærksomme på de nye. 
Således vil vi fra klubbens side meget gerne opfordre jer ældre og mere erfarne spillere til, at I når I har pause mellem jeres egne kampe, vil være endnu mere opmærksomme på, at støtte op om klubbens nye stævnedeltagere. Nogle gange er det nok bare at kigge på i kort tid. 
 
KLUBTØJ 
I forbindelse med ovennævnte opfordring vil det være en stor hjælp, og være med til at øge fælleskabsfølelsen, hvis alle er iført vores klubtøj ude til stævnerne. Vi bliver i den grad også glade når I repræsenterer klubben på podiet iført klubtrøje, så vi også viser ‘flaget’ på billeder udadtil. 
Se hvordan du køber klubtøj HER. 



SE ALLE RESULTATER FRA ROSKILDE CUP HER. 
 
VINTERFERIE LEJR FOR OLA’S TIRSDAG/TORSDAG HOLD 
Husk lejren i vinterferien 15. - 17. februar - Læs mere HER. 
 
FREMTIDIGE STÆVNER 
Husk at du altid kan finde en oversigt og links til fremtidige stævner på klubbens Stævneside HER. 
 
 
 
 
AF: Kasper Lophaven / Louis de Voss

Kilde: HGI Bordtennis