Hillerød Kommune fejrer frivilliges sociale indsats med FrivilligSocialprisen

Foto: Hillerød kommune.
dato

FrivilligSocialprisen hylder engagement og social indsats i Hillerød Kommune

Siden 2012 har Hillerød Kommune haft fornøjelsen af at honorere frivilliges indsats gennem FrivilligSocialprisen, tidligere kendt som Frivilligprisen. Prisen er stiftet af Kultur- og Fritidsudvalget og uddeles hvert år på den nationale frivillighedsdag, Frivillig Fredag, som falder den 27. september. Formålet med prisen er at påskønne og anerkende den imponerende frivillige sociale indsats, der ydes i kommunen.

Blandt de mange tidligere vindere af prisen kan nævnes Kirsten Dalgaard fra Hillerød Motionsvenner og Styrk din krop, der modtog prisen i 2012. Bent Kaufmann fra Røde Kors, Ejner Nielsen fra Grønnegadecenteret, de frivillige i Klub Vest, og Ole Hagman fra Sind har også været blandt de hædrede. Søren Lerche, kendt for at arrangere fællesspisninger for byens borgere, og Eva Christensen for sit arbejde med trivselsgrupper for børn og unge, er andre prisvindere. Ditte Aagaard og Louise Rønne Green fra Salto, Ibrahim Uthman for sin boligsociale indsats, Hillerød Fodbold for deres sociale indsatser, Jytte Behrendtz for sit engagement i Frivilligcenteret og Hjerteforeningen, samt Jan Kongerslev fra Mandeholdet i Nødebo, har også modtaget prisen i tidligere år.

Kandidatindstillinger til FrivilligSocialprisen er åbne både for enkeltpersoner og foreninger. Prisen består af både en gave og et kontant beløb og har som mål at synliggøre og skabe opmærksomhed omkring den frivillige indsats samt at fremme frivilligt socialt engagement. Fristen for at indstille en kandidat er den 25. juli 2024.

Søren Lerche, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, fremhæver værdien af frivillig social indsats, som bringer håb, livsglæde og fællesskab, især til mennesker i sårbare eller udsatte positioner. Dette arbejde er uundværligt og gør en stor forskel for mange borgere i kommunen.

Retningslinjer og skemaer til indstilling af egnede kandidater til FrivilligSocialprisen er tilgængelige på den nævnte side for tildeling af prisen. Alle opfordres til at deltage i fejringen af de mange dedikerede frivillige ved at indstille kandidater, der fortjener denne anerkendelse.

https://www.hillerod.dk/nyheder-og-fakta/nyheder/2024/hvem-skal-have-frivilligsocialprisen/

Kilde: Hillerød Kommune