Lasse fra Hillerød var på Julemærkehjem: Nu støtter han sammen med resten af Hillerød stor indsamling

Sektionschef i nonfood i Bilka Hillerød, 35-årige Lasse Berge, var på Julemærkehjem som barn. Han var meget udadreagerende og blev mobbet af sine klassekammerater, men et ophold på Julemærkehjemmet gav ham en ny tilværelse (Foto: Salling Group)
dato

I Bilka Hillerød og øvrige Bilka’er på tværs af landet samler varehusene sammen med kunderne penge ind i denne uge til fordel for Julemærkehjemmene.

Sektionschef i nonfood i Bilka Hillerød, 35-årige Lasse Berge, var på Julemærkehjem som barn. Han var meget udadreagerende og blev mobbet af sine klassekammerater, men et ophold på Julemærkehjemmet gav ham en ny tilværelse.

“Jeg var ikke ensom og havde også venner, men jeg blev mobbet, fordi jeg var ham, der altid reagerede, når nogen drillede mig. Det gjorde, at mine klassekammerater syntes, at jeg var et nemt offer. Jeg var på Julemærkehjem mellem 1. og 2. klasse og skulle begynde i en ny skole efter ferien, fordi mine forældre flyttede. Da jeg kom tilbage, havde jeg det meget bedre, og jeg var slet ikke så udadreagerende,” fortæller Lasse Berge og fortsætter:

“Det gjorde en stor forskel for mig. Jeg lærte at tage tingene mere roligt og få tillid til andre mennesker. Hvis nogen driller, er det ikke nødvendigvis med en ond hensigt.”

Nedbryd det gamle narrativ
Julemærkehjemmene har gennem en årrække nok været særlig kendt for at hjælpe overvægtige børn. Lasse Berge var ikke et af de børn, og han er glad for, at der i dag er et større fokus på, at Julemærkehjemmene er for børn i mistrivsel.  

“Julemærkehjemmene gør et virkelig godt stykke arbejde, og børnene får det bedre af at være afsted. Det er vigtigt at få nedbragt det gamle narrativ om, at det er overvægtige børn, som er på Julemærkehjem. Det er så meget mere end det,” siger Lasse Berge.

Han glæder sig derfor også særligt over, at Bilka i denne uge har stor indsamlingsuge til fordel for Julemærkehjemmene.

“Jeg er mægtig glad for, at Bilka sammen med kunderne støtter Julemærkehjemmene i forbindelse med den store indsamlingsuge. Det er vigtigt at fortælle åbent omkring effekten af at være på et Julemærkehjem, og jeg ved, hvor stor glæde, jeg selv havde af det,” siger Lasse Berge.

“Rigtig mange gode formål fortjener at få støtte, men Julemærkehjemmet har været en del af mit liv, og det er vigtigt for mig, så det er en stor glæde, at Bilka sætter spot på det,” fastslår han.

FAKTA:
• Bilka Hillerød laver sammen med de øvrige 17 Bilka-varehuse og A-Z i Hjørring blandt andet en række forskellige aktiviteter og events, hvor kunderne har mulighed for at donere penge til Julemærkehjemmene frem til og med 5. maj 

• Et ophold på Julemærkehjemmene varer 10 uger og er et tilbud til børn i alderen 7-14 år

• Børnene bor og går i skole på Julemærkehjemmene til hverdag og er hjemme hos deres familier i weekenderne

• De fem Julemærkehjem ligger i Hobro, Kollund, Skælskør, Roskilde og Ølsted

• I løbet af indsamlingsugen kommer børn fra Julemærkehjemmene på besøg hos enkelte Bilka-varehuse

• Hvis man ikke kommer i Bilka i indsamlingsugen, har man altid mulighed for at donere til Julemærkehjemmene i sit lokale Bilka-varehus, enten via MobilePay eller ved at købe bamsen, Ulven Billie

Kilde: Salling Group
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.