Nye holdspillere til arbejdet med ungdomsuddannelser

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Nye holdspillere til arbejdet med ungdomsuddannelser
Vil du være med til at løse udfordringen med de 20.000 unge udenfor job og uddannelse i Region Hovedstaden? Brænder du for at sikre god behandling af unge mennesker, når de søger mod de gymnasiale uddannelser i hovedstadsområdet? Kan du bidrage til at sikre de rette kompetencer til den grønne omstilling og regionens velfærdstilbud? Så har vi brug for dig.

I Center for Regional Udvikling arbejder vi med ungdomsuddannelser. I forhold til de gymnasiale uddannelser løfter vi opgaver i relation til kapaciteten på den enkelte skole, information og vejledning til ansøgere, samt fordeling af ansøgere og behandling af klager. I forhold til alle ungdomsuddannelser er det vores mål, at borgerne i Region Hovedstaden skal have de bedste uddannelser og kompetencer til at skabe sig et godt liv og bidrage til, at hovedstadsregionen er en grøn og innovativ metropol. Derfor sætter vi fokus på at gøre uddannelsesvalget inden for mangelområder – især på erhvervsuddannelserne - attraktive. Vi løser vores opgaver sammen med kommuner, uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter samt andre regionale og statslige aktører.

Vi søger 2 nye kolleger, som kan være med til at løse de opgaver.

Din nye hverdag
Vi kan tilbyde en spændende hverdag, hvor du vil komme i berøring med mange forskellige opgaver. Alt efter dine kompetencer og interesser, kunne dit kommende årshjul for 2024 se således ud:

Fra januar skal midler fra Den Europæiske Socialfond annonceres. Du skal holde styr på formalia og lovgivning, samt kommunikere med Erhvervsstyrelsen. Sammen med dine kolleger skal du desuden afholde sparringsmøder med uddannelsesinstitutionerne og hjælpe til med at udvikle og konkretisere deres projektidéer. Du skal derfor være ansvarsbevidst og struktureret i dit arbejde, for at ansøgningsprocessen bliver drevet sikkert frem og forløber efter bogen. Samtidigt skal du anvende dine projektudviklingskompetencer og kunne se sammenhænge og helheder. Efter ansøgningsfristen skal projekterne indstilles til politisk godkendelse i regionsrådet og du vil her skulle benytte dine evner ud i at skrive skarpe politiske mødesager. Det er derfor en fordel, hvis du har erfaring med politisk betjening fra tidligere.

Fra marts til udgangen af juni ruller elevfordelingen, og uddannelsesteamet rykker derfor tættere sammen, for denne periode kan blive ekstra travl. Du vil være med i arbejdet med at behandle ansøgninger til handicapforrang, tildele gymnasiepladser og holde møder i gymnasiesamarbejderne. Du får brug for dine bedste embedsmandsevner ud i forvaltning, når du i samarbejde med dine kolleger skal sikre god sagsbehandling af ansøgere. Samtidig skal du kunne anvende dine formidlingskompetencer til at kommunikere med borgere, som ønsker hjælp og klagevejledning, samtidig med, at du har tæt kontakt med skoler, politikere og pressen om elevfordeling.

Inden du tager på velfortjent sommerferie, afholder Center for Regional Udvikling en årlig sommerfest på Lokomotivværkstedet. Programmet byder på et fagligt oplæg, samt en efterfølgende festlig middag med alle dine hyggelige kolleger.

Efter sommerferien er fokus på at få afviklet et vellykket møde i Fremtidens Kompetenceråd. Her skal du i tæt samarbejde med dine kolleger og relevante eksterne aktører være med til at kvalificere dagsorden, som skal have fokus på at knække udfordringen med manglende faglærte i Region Hovedstaden. Du og dine kolleger bidrager med forskellige faglige vinkler for at skabe en helt skarp dagsorden. Desuden har du det store overblik, og sørger for alt det praktiske, som bidrager til et godt møde.

I efteråret afholder enheden for Mobilitet, Innovation, Klima og Uddannelse sit årlige 12-12 seminar på Comwell i Holte. Fokus er at arbejde videre med forankringen af den nye regionale udviklingsstrategi i og på tværs af teams. Engagementet blandt kollegerne er stort, både når der diskuteres fagligt og i de uformelle diskussioner under middagen.

Mødet i kompetencerådet er vel afholdt, og du fokuserer nu på data og analyse for uddannelsesområdet. Her er du med til at kvalificere data og fastlægge de ca. 70 gymnasiers kapacitet for næste skoleår. Samtidig sørger du for datagrundlaget til en politisk drøftelse af, hvordan det går med hele ungdomsuddannelsesområdet. Du vil derfor skulle anvende dine analytiske færdigheder og forståelsen for data til at kunne formidle komplekse problemstillinger og understøtte datadreven udvikling.

Årets sluttes af med et brag af en julefrokost i kantinen, hvor alle centerets medarbejdere har mulighed for at ønske hinanden en glædelig jul samt et godt nytår.

Din profil
Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse indenfor fx forvaltning eller samfundsvidenskab og gerne et par års relevant erfaring fra en offentlig forvaltning og det at agere i et politisk system.

Du er ikke nødvendigvis ekspert på ungdomsuddannelser, men du har en interesse for uddannelsesområdet, og du har lyst til at lære noget nyt og formår at sætte dig ind i ny viden.

Du er initiativrig og kan agere i et arbejdsliv med mange forskellige opgaver. Nogle af opgaverne har du ansvar for, andre opgaver understøtter du i samarbejde med dine kolleger. Vi har ofte ikke en nedskrevet procedure eller instruks for vores opgaver, og du skal derfor have mod til selv at finde vejen til målet.

For at løse vores opgaver, har vi i uddannelsesteamet brug for nedenstående kompetencer, og du kan se dig selv ind i flere af dem:

  • gode formidlingsevner, både skriftligt og mundtligt
  • gode samarbejdsevner, både når du samarbejder med interne og eksterne aktører
  • forståelse for lovgivning og evne til at omsætte den til praksis
  • evne til at tænke strategisk, analytisk og udviklingsorienteret
  • ansvarsbevidst, når det gælder løsningen af dine opgaver
  • blik for helheden, muligheder og sammenhænge
  • nysgerrig overfor fagområdet og de mennesker, du skal samarbejde med
  • fokus på at være en holdspiller, også i perioder, hvor der er ekstra tryk på.
Løn­ og ansættelsesvilkår
Løn­ og ansættelsesvilkår aftales i henhold til kvalifikationer og gældende overenskomst med mulighed for forhandling af eventuelle tillæg, der afspejler din erfaring og dine kvalifikationer.

Tiltrædelse forventes pr. 1. januar 2024 eller snarest herefter. Der er tale om to faste fuldtidsstillinger.

Arbejdsstedet er på Regionsgården (Center for Regional Udvikling) i Hillerød. Der er flere muligheder for at komme til og fra arbejde, idet vi gør brug af samkørsel samt har pendlercykler placeret på Hillerød Station.

Kontakt os gerne
Har du spørgsmål? Kontakt gerne enhedschef Birgitte Leolnar på mail birgitte.leolnar@regionh.dk eller mobil 2917 6362.

For yderligere spørgsmål om arbejdsopgaver og hverdagen, kontakt gerne medarbejderne i uddannelsesteamet:
Chefkonsulent Cecilie Bredenfeld Matzen på mail cecilie.bredenfeld.matzen@regionh.dk eller mobil 5115 7323
Specialkonsulent Nina Bjerre Toft på mail nina.bjerre.toft@regionh.dk eller mobil 2441 6737

Du er også velkommen til at læse lidt mere om os på vores hjemmeside.

Ansøgningsprocedure
Send din ansøgning, CV og andre relevante dokumenter gennem vores online rekrutteringssystem.

Ansøgningsfristen er den 6. november 2023.
Vi forventer at afholde førstesamtaler den 13-14. november med mulighed for anden samtaler den 20. november.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Hillerød Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Region Hovedstaden, Kongens Vænge , 3400 Hillerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 06-11-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5925813

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet