Ph.d.-stilling: Forskning i Infektioners Sammenhæng med Kardiometaboliske Sygdomme

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Drømmer du om en ph.d.-stilling i infektionsmedicin eller endokrinologi? Bliv en central del af vores forskningsteam på Nordsjællands Hospital og bidrag til vigtig forskning om sammenhængen mellem infektioner og kardiometabolisk sygdom Infektionsmedicinsk afdeling har i samarbejde med Endokrinologisk-Nefrologisk og Kardiologisk afdeling, de seneste år haft stor fokus på sammenhæng mellem infektion og kardiometabolisk sygdom.

Gennem flere år er der indsamlet data i et stort prospektivt observationelt kohorte - med det overordnede formål at bedre behandling for patienter indlagt med nedre luftvejsinfektion med og uden kardiometabolisk sygdom.

Formålet i nærværende ph.d.-studie er at undersøge sammenhængen mellem infektioner og kardiometabolisk sygdom, hvilke risikofaktorer der måtte være herfor samt mulige patofysiologiske mekanismer. Det er tidligere vist, at COVID-19 er forbundet med udvikling af kardiometabolisk sygdom, men om andre patogener har betydning, er endnu uvist.

Arbejdsområder Ph.d.-projektet omfatter følgende studier:

  • I Studie 1, som er et nationalt registerstudie, skal vi undersøge incidensen af type 2-diabetes efter infektion
  • I Studie 2 skal vi undersøge sukkerstofskiftet med en oral glukose belastning test efter indlæggelse med en infektion
  • I Studie 3 skal vi undersøge potentielle risikofaktorer for udvikling af kardiometabolisk sygdom, i særlig grad type 2 diabetes, efter indlæggelse med infektion. Der anvendes data fra en eksisterende database samt biobank.
Studierne gennemføres som et tværfagligt samarbejde mellem Infektionsmedicinsk Afdeling, Endokrinologisk forskningsenhed og Kardiologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital – Hillerød.

Forskningsgruppen Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling består af tre sengeafsnit, tre ambulatorier og en forskningsenhed, der bemandes af en klinisk professor, en forskningslektor, flere deleforskere, to postdocs, to ph.d.-studerende, flere forskningsårs-studerende og to projektsygeplejersker. Endokrinologisk-Nefrologisk Afdeling består af ét sengeafsnit, ét ambulatorium og én forskningsenhed, der bemandes af én klinisk professor, én klinisk lektor, to andre deleforskere, tre forsknings-sygeplejersker og fire ph.d.-studerende og en post doc.
Kardiologisk forskningsenhed, bemandes af én klinisk professor, flere post.docs, ph.d. -studerende og forårsstuderende.

Vi tilbyder
  • Et fagligt og socialt forskningsmiljø
  • Faste vejledermøder
  • Indføring i relevant infektionsmedicin, diabetologi og forskningsmetodik
  • Oplæring og hjælp til statistik, artikelskrivning, fondsansøgninger og præsentationsteknik
  • Deltagelse i firmastudier og derved erfaring med studier i større skala.
  • Samarbejde mellem klinisk og basal forskning
Vi søger
  • Færdiguddannet læge med dansk autorisation
  • Gerne tidligere forskningserfaring, men ikke et krav
  • Kan arbejde selvstændigt og er organiseret
  • Gode samarbejdsrelationer
  • Motiveret for at indgå i et forskningsmiljø
  • Behersker dansk og engelsk både i tale og skrift
Ansøgningsfrist: d. 5. august 2024

Du bedes uploade CV sammen med en sides motiveret ansøgning
Startdato: efter nærmere aftale.
Forventede ansættelsessamtaler: d. 13/8-24


Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst for en klinisk assistent. Studiet er løn-garanteret men det forventes at den ph.d.-studerende søger diverse fonde.

Hovedvejleder er forskningslektor Birgitte Lindegaard.
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte forskningslektor Birgitte Lindegaard på 20679106 eller birgitte.lindegaard.madsen@regionh.dk.


Vi glæder os til at høre fra dig.


Dine løn- og ansættelsesvilkår Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der er uddannet i et andet EU/EØS-land end Danmark, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden, opfylde kravet til sprogkompetencer* i dansk. *Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der er uddannet i et andet EU/EØS-land end Danmark, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med minimum følgende karakterer: • mundtlig kommunikation med karakteren 10 • læseforståelse med karakteren 7 • skriftlig fremstilling med karakteren 7

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Hillerød Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Nordsjællands Hospital (Hillerød), Dyrehavevej , 3400 Hillerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 10-07-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6063012

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet