Sådan får du længere og sundere hår

Profilbillede

Hår er vigtigere for nogle end andre - det kan være nærmest ikke-eksisterende, det kan være hele din identitet eller noget tredje. For mange er det dog, om ikke andet, et ønske at opnå sundt og langt hår. Det kan være en lang proces, men det er bestemt ikke umuligt med de rette remedier. Du kan læse med her for en række gode råd til at få langt hår, som samtidigt er sundt. For det første bør du have en sund hovedbund. Dette kan blandt andet opnås ved at vælge den rigtige shampoo og balsam, massere hovedbunden eller ved at bruge olie. Dernæst bør du altid undgå varmebehandling i dit hår, da det er skadende. Sidst, men ikke mindst, spiller kosten en stor rolle for dit hårs sundhed, så forsøg at spis sundt og varieret - dette vil gavne dig på alle måder.

Vælg den rigtige shampoo og balsam

Det første du skal overveje, når du vælger en shampoo og balsam, er din hårtype - er dit hår tørt eller fedtet? Har du krøllet eller glat hår? Nogle produkter kan være for aggressive til tørt hår, mens andre ikke vil give nok fugt til krøllet hår. Derudover skal man også se på ingredienserne i produktet - sørg for at undgå parabener og sulfater, som kan irritere hovedbunden og ødelægge dit hårs struktur.

Hvad du bør undgå

Der er flere ting, du bør undgå, når du styler dit hår. Dette omfatter blandt andet varmebehandling, såsom glattejern eller føntørrer, som skader håret og udtørrer det. Du bør også undgå at farve håret for meget, da kemikalierne ligeledes skader håret. Håret og hovedbunden kan desuden tage skade af at være sat op for ofte, så forsøg at have dit hår til at hænge løst så ofte som muligt.

Hvordan du vedligeholder dit hår

Der er flere måder, hvorpå du kan vedligeholde dit hårs kvalitet. Som nævnt er det vigtigt at vælge den rigtige shampoo og balsam, og du bør altid undgå varmebehandling i håret. Derudover bør du bruge en hårkur cirka en gang om ugen, denne kan være med til at forbedre hårets kvalitet. Du bør også få klippet spidserne jævnligt, så de ikke spalter og filtrer hele håret til. Slutteligt kan du overveje at bruge olie til at fugtgive og beskytte håret, eller du kan spise vitaminpiller fra eksempelvis Yuaia, som er beregnet til at styrke håret.

Der er flere måder, hvorpå du kan få længere og sundere hår. Det vigtigste er at sørge for at spise en varieret kost rig på proteiner, vitaminer og mineraler, samt at undgå over-styling af dit hår med produkter som glattejern, da dette kan skade dit hårs struktur.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen