Sanketur: Oplev svampenes verden i Rågårdshus

dato

Kom med på en spændende sanketur søndag den 29. september 2024, hvor vi under kyndig vejledning skal sanke svampe og vild mad i Rågårdshus. Lær at identificere spiselige svampe og deres giftige forvekslinger, mens vi sammen tilbereder nogle af de indsamlede svampe.

Svampene findes i et utal af former, farver, smage og dufte. Nogle smager af chili, hvidløg eller peber, mens andre smager bedre end en god bøf. De er fulde af umami, næsten fedtfri og rige på proteiner, vitaminer og mineraler. Svampe kan være en vigtig del af en mere bæredygtig kost, da de kan gro på halm, træflis, toiletpapir og skaldyrsrester.

For begyndere og øvede svampejægere
Turen er både for begyndere og lidt mere trænede svampejægere. Vi skal høre, hvad vi kan forvente at finde lige her og nu. Vi indsamler spiselige svampe, identificerer dem og lærer at genkende dem fra deres giftige forvekslinger. Undervejs fortælles om forskellige svampefamilier, deres anatomi og levesteder.

Tilberedning og smagning af svampe
Mens vi sanker, vil der blive givet generelle tips og tricks til at sanke svampe. Sammen tilbereder vi nogle af de indsamlede svampe og får mulighed for at smage på dem.

Bag om smagen
Er du vild med smag, gastronomi og madoplevelser, kan du med LOFs koncept 'Bag om smagen' finde aktiviteter i hele Danmark. Du har også mulighed for at finde specifikke oplevelser under fem kategorier i 'Bag om smagen', fx rundvisninger, smagninger, master classes, food talks samt natur- og sanketure. Dette arrangement hører til kategorien 'naturogsanketure'.

Detaljer om arrangementet:
Dato: Søndag 29. september 2024
Tidspunkt: Kl. 11:00
Sted: Rågårdshus, Gl. Frederiksborgvej 71, 3400 Hillerød
Arrangør: Alle
Underviser: Aske Hansen
Hold: 40407

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut