Ungdoms EM for hold sluttede med en chance for revanche mod svenskerne

dato

Nyheden er fra HGI Bordtennis

Af Lone Simonsen:

I år er Danmark blot repræsenteret ved et hold til UEM, der afvikles i Rumænien. Det er HerreJunior holdet, der er ene om at repræsentere Danmark ved bordtennisbordene, hvor Europas top-elite spillere dyster i dagene mellem den 14.24. juli. Danmark deltager i holdturneringen, Herre Double og singleturneringen.

Lørdag den 14. juli tidligt om morgnen satte det danske hold bestående af Thor B. Christensen (Brønshøj), Martin Buch Andersen (Hillerød), Daniel Simonsen (Hillerød) og Peter Svenningsen, der skifter fra Hillerød til B75 i Hirtshals i den nye sæson, samt landholdstræner og coach Kim Nylander kursen mod Rumænien. Taskerne var pakket med udstyr og de foregående måneders forberedelser og mange timers forberedende. HGI er stærkt repræsenteret i denne sammenhæng med flere spillere på Juniorholdet.

Vi er mange herhjemme i DK, som har fulgt drengene nøje, når de skulle i kamp, hvor de fleste kampe kunne følges via live-score. Desværre blev den sidste placeringskamp mod Sverige rykket til et bord uden livescore, så der måtte vi alle sidde og bide negle medens vi ventede på nyt fra Kim eller opdateringen på EUC’s hjemmeside!

Og de danske drenge har i den grad præsteret!

Danmark startede ellers oprindelig i Level 2 i turneringen – altså mellem holdene fra 16 til 36. Danmark var kommet i pulje med Armenien, Finland, Wales og Østrig, som var 1. seedede i puljen. Men efter lutter sejre i det indledende puljespil og igen i den efterfølgende play-off kamp mod Kroatien, der blev slået 3-0, slap Danmark gennem nåleøjet til slutspillet mellem Europas bedste 16 hold.

Slutspillet bød først på et nederlag til Italien, som blev en for stærk modstander på dagen og de tog pladsen i kvartfinalen. I næste placeringskamp skulle drengene møde Schweiz. Fokus, motivation og support var på plads og danskerne kunne trække sig tilbage som sejrherrer med cifrene 3-1.

Martin Buch Andersen som er med til Ungdoms EM spiller for Hillerød GI i den kommende sæson. Foto: Lånt fra ETTU’s flickr-konto.

Dernæst ventede Spanien i en forventelig svær kamp. Danmark kommer bagud 0-2 i holdkampen, men kæmper sig tilbage i kampen, og udligner til 2-2. Daniel spiller sidste kamp, og den blev noget af en gyser! Daniel taber de to første sæt og vinder 3. sæt 18-16 efter et nervepirrende sæt, hvor øjnene sad klistret til livescoren på skærmen, for os der fulgte med fra Danmark. 4. sæt bliver også en tæt affære, men som Daniel taber 9-11 og dermed vinder Spanien holdkampen 3-2.

Afgørende placeringskamp mod Sverige

Danmark skulle nu spille sidste kamp om placeringen som nr. 11 eller 12. Her kunne man måske tænke at gassen var gået af ballonen for hvad betyder den ene plads fra eller til?

Modstanderen blev vore naboer fra broderlandet Sverige. Her havde de danske juniorer for nyligt været i Esløv for at spille en træningslandskamp, som endte 9-1 i svenskerne favør!

Heldigvis var der stadig masser af kampgejst, selvtillid og godt spil tilbage på det danske hold, på banen som på bænken. Daniel var oversidder i denne kamp. Og hvilken kamp!

Martin og Thor spiller de to første kampe og vinder begge!  Svenskerne valgte at stille op med Truls Møregard på holdkortet, og det blev Peter Svenningsen, der fik den “fornøjelse”. Peter taber, og så står kampen 2-1 til DK. Martin og Thor spiller igen og vinder, og efter en intens kamp kan Team Danmark juble over sejren og en udligning fra træningslandskampen.

Desværre blev den sidste placeringskamp mod Sverige rykket til et bord uden livescore, så der måtte vi alle sidde og bide negle medens vi ventede på nyt fra Kim eller opdateringen på EUC’s hjemmeside. Men… alt godt kommer til den som venter, og det var skønt at kunne juble over coach Kims fantastiske opdatering på Bordtennis.dk

En stor tak til Kim skal lyde herfra for de mange gode opdateringer han har fundet tid til at dele med alle os, der må nøjes med at følge med hjemmefra.

Daniel Simonsen, oprindeligt fra Frederiksværk, har spillet i Hillerød GI Bordtennis siden han var puslingespiller.Foto: Lånt fra ETTU’s Flickr-konto.

Mere EM-bordtennis: Nu starter double og sinlge

Kim Nylander, der er coach for holdet, tager fat på double- og singleturneringen, som starter i dag fredag. I double spiller Svenningsen og Buch sammen, medens Daniel og Thor danner makkerpar. Status i skrivende stund (fredag eftermiddag) er sejr til begge par efter første match.

Singleturneringen går ligeledes i gang i dag, men der foreligger ikke pt. nogen resultater. Men vi hepper og krydser alt hvad vi kan for succes og gode oplevelser videre i turneringen til de danske drenge og deres (svenske) coach.

Følg turneringen på https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/.

Kim udtaler at holdet har gjort det formidabelt, og at spillerne har været gode til at holde fokus på udvikling og at hjælpe hinanden hele turneringen igennem.

Fra venstre: Thor B. Christensen, Daniel Simonsen, Peter Svenningsen, Matin Buch Andersen og coach Kim Nylander (billedet stammer fra Kims opslag på Facebook)

Juniorboys-finalen spilledes torsdag aften, hvor Rusland og Frankrig stod over for hinanden. Frankrig med Bastian Rembert, Irvin Bertrand og Leo de Nodrest på holdet vandt med 3-1 over de russiske juniordrenge Lev Katsman, Vladimir Sidarenko og Maksim Grebnev.

Kilde: HGI Bordtennis